Räkna ut antal slag med klubbhcp

Antal slag med Klubbhandicap

Har du handicap 37-54 kallas det för Klubbhandicap. Antalet erhållna slag förutom banans par beskrivs av slopetabellen* för Klubbhandicap som du hittar här.

Exemplen nedan visar fördelning av erhållna extraslag per hål på Grönlund GK enligt Klubbhandicap.

Fördelningen innebär att vid precis 54 erhållna slag får man 3 slag på alla 18 hålen. Vid mer än 54 slag fördelas de extra slagen på hålen med lägst index** och vice versa, vid färre erhållna slag än 54 tas det bort slag från hålen med högst index**.

Slag per hål

Lyckas du få bollen i hål på det antal slag som är "Ditt par" får du 2 poäng på hålet respektive ett slag mindre ger 3 poäng och ett slag mer 1 poäng.

Exemplen ovan ger alla 2 poäng per hål. Erhåller du 36 poäng på 18 hål eller 18 poäng på 9 hål har du precis spelat på ditt handicap. Lyckas du bättre dvs går runt 9 eller 18 hål på färre slag än "ditt handicap" skall ditt handicap sänkas vilket du får hjälp med i Receptionen mot uppvisande av signerat scorekort.

Förklaringar:
*Slopetabellen är ett sätt att visa vår banas svårighet jämfört med andra banor. Ju färre extraslag man får på en bana desto lättare anses den vara.

** Index visar hålens svårighetsgrad, ju lägre siffra desto svårare.

Uppdaterad: 2016-06-08 07:30