Kvinna Golfer med klubbar

Eclectic 2024

Eclectic betyder ”att välja ut”, alltså det bästa resultatet på varje hål. Eclectic spelas 20 onsdagar under säsongen med start den 8/5. Ditt slutresultat är det bästa resultatet på varje hål som gjorts under alla speltillfällen som du spelat.

Eclectic är alltså en tävling där du hela tiden kan förbättra  ditt resultat. I första hand tävlar du med dig själv men samtidigt med de andra damerna som deltar. Du kan delta allt från en till alla tävlingstillfällen.

Vi spelar hål 10-18 de första 10 veckorna och byter därefter till att spela hål 1-9 resterande veckor. Slutresultatet gäller alla 18 hål. Prisutdelning sker vid höstens säsongsavslutning. Tävlingsformen är poängbogey.

Order of Merit

Under säsongen kan du följa tävlingen via Min Golf under rubriken "Order of Merit" i samband med den aktuella tävlingen. Där kan du enkelt hålla koll på vilka hål du kan förbättra dig på. Eventuell information gällande onsdagskvällarna läggs upp på Facebook i gruppen "Grönlunds Damer".

Damkvällar på Grönlund GK

Onsdagar mellan den 8/5 och 18/9 är starttider bokade mellan kl.17:00 - 18:00 för damkommitténs verksamhet.

Eclectic

För att delta i Eclectictävlingen (9-hål) behöver du ha ett exakt handicap, dvs max 54 i hcp. Anmälan sker via "Min Golf" senast kl.15 aktuell speldag. Därefter lottas bollarna
och du får bekräftelse på starttid. Första starttid är 17:00 utom de tre två sista onsdagarna då vi på grund av solens tidigare nedgång startar redan 16:40.

Kostnad för hela säsongen är 400 kr och betalas inför din första runda via Swish till
070–346 53 66 (Stina Järvholm). Vill du bara spela Eclectic enstaka gånger går det bra att betala 50 kr per gång med Swish.

Damkväll

På onsdagar kan du även spela sällskapsspel före eller efter att de som spelar Eclectic har startat. Sök då gärna någon att spela med via vår Facebookgrupp, Grönlunds Damer.

​Vi försöker samlas innan kl.17 utanför omklädningsrummet. Några kvällar under säsongen har vi även andra aktiviteter i samband med onsdagskvällarna. I år  blir det den 15/5, 12/6, 17/7, 14/8 och 11/9. Då fikar vi tillsammans efter avslutad runda och det kan hända att vi har några extra utmaningar på banan, typ "Närmast hål" eller "Rakast drive".  Information om dessa aktiviteter läggs upp i vår Facebookgrupp. Vi hjälps åt med att baka till fikat!

Den tredje onsdagen i sommarmånaderna kör vi ett träningspass med Albin. Fokus är närspelsövningar. Träningen börjar kl 16 och pågår till 16:50. Det kostar 75:- per gång (betalas till klubben via swish eller i receptionen) och anmälan ska vara info@gronlund.se tillhanda senast tisdag kl. 12 samma vecka. Det finns plats för 8 damer.
Det finns inget krav på att man måstegå ut och spela efter träningen, går fin
att bara komma ut och vara med på träningspasset.

Datum: 22/5, 19/6, 24/7, 21/8 och 18/9.

Stina Hammar

Ansvarig