top of page

Matchspel 2022

Välkomna till årets matchspel!

 

Har du aldrig tidigare spelat match så är detta ett ypperligt tillfälle att testa. Match är ofta väldigt spännande att spela. I matchspel går spelet ut på att vinna hål. Ett hål vinns av den som hålar bollen på lägst antal nettoslag. Ett hål delas om båda sidor hålar ut på samma antal nettoslag. En match är vunnen när den ena spelaren leder med fler hål än det är kvar att spela. 

Mer info kring skillnaden mellan matchspel och slagspel hittar du i följande dokument som du kan ladda ned: "Matchspel vs Slagspel".

MATCHSPEL 2022

Tävlingsupplägg

Vi fortsätter med samma upplägg som förra året och kör ett gruppspel där alla möter alla. Antalet grupper och hur många vi blir i varje grupp beror på hur många som anmäler sig. Om 12 anmäler sig kör vi tre grupper med 4 spelare i varje grupp och i det fallet får alla spela 3 matcher i gruppspelet. Om vi blir 3 grupper så går ettan och tvåan samt de två bästa treorna går vidare till slutspel. Slutspelet spelas enligt matchstege modellen, dvs vinnaren i varje match går vidare.

  • Gruppspelet börjar den 13/5 och ska vara avslutat den 26/6.

  • Slutspelet börjar 1/7. Mer datumdetaljer om slutspelet kommer när vi vet hur många vi blir.

I samband med att lottningen av gruppspelet presenteras återkommer vi med fler detaljer kring regler, hur man räknar hålskillnaden mm.

MATCHSPEL 2022

Spelform

I gruppspelet spelar vi match över 18 hål. Även om matchen är avgjord tidigare så spelar vi alla 18 hål eftersom ”hål”-skillnaden kan komma att behövas vid lika resultat i gruppspelet. Gäller alltså att kämpa ända till sista putt – det kan vara avgörande för fortsatt spel. I gruppspelet kan en match vinnas, förloras eller delas.

Speltillfälle

De spelare som är lottade att spela delar ansvaret att ta kontakt och komma överens om speltillfälle.

Handicap

Vi spelar match med handicap vilket innebär att spelaren med den högre handicapen erhåller hela skillnaden mellan de båda spelarnas spelhandicap (antal slag). Skillnaden i spelhandicapen fördelas enligt index på hålen i stigande följd. Notera gärna på scorekortet på vilka hål som slagen faller ut. En matchspelsrunda är inte handicapgrundande.

MATCHSPEL 2022

Resultatrapportering och frågor

Vinnaren i matchen rapporterar resultatet till mig, Stina Hammar, via mail: kristina.annika@gmail.com eller sms: 070-2700282.

Ange följande vid resultatrapporteringen:

  • Datum

  • Vilka som spelade

  • Resultat

  • Kort resumé och ett foto från matchen!

Anmälan

Du anmäler dig till matchspelet via GIT. Kostnad för att delta är 30 kr. Avgiften går oavkortad till prisbordet. Swisha beloppet i samband med anmälan till 070-2700282.

bottom of page