Allmänna tävlingsbestämmelser

Startavgift

Gällande startavgift anges i GIT för varje tävling och visas därmed i Min Golf. Avgifter betalas kontant i tävlingskansliet och med bank- eller kreditkort i receptionen. Vid kortbetalning tas en kvittokopia som spelaren ska lämna till tävlingskansliet för att få sitt scorekort.

Klubbtävling

De flesta tävlingar är dock öppna för gästande spelare. Tävlingsprogrammet och statuterna anger vilka tävlingar som är öppna.

Greenfee

Tävlingsgreenfee anges i GIT för varje tävling och visas därmed i Min Golf.

Alla utom medlemmar i Grönlund ska erlägga greenfee, alltså räknas medlemmar i övriga GKplus-klubbar som gäster i tävlingssammanhang. Greenfeecheckar godtas ej som betalning.

Frikort och rabatter

UGF-, SGF-, SGA-, PGA-kort gäller inte vid tävlingar. Inte heller Golfhäftet.

Grönlund är inte med i Open Fairways.

Anmälan till tävlan

Anmälan till tävling skall i första hand göras via terminal eller webben.

Anmälan kan också göras via receptionen.

Spelaren ansvarar för att hans/hennes handicap är korrekt angivet på scorekortet vid tävlingsstart.

Tävlingsavgift

Startavgiften ska betalas innan spel. Om receptionen är stängd kan kortbetalning ske i efterhand med tävlingsledarens tillstånd. Spelare som spelar tävlingar utan att ha betalat fastställd startavgift, samt gäster som ej betalat greenfeeavgift, kan bli diskvalificerade.

Avanmälan till tävling

Avanmälan till tävling skall ske före anmälningstidens utgång. Om avanmälan sker mellan lottning och 30 minuter före spelarens utsatta starttid, och platsen ej kan fyllas från reservlistan, skall spelaren betala startavgiften. Även om avanmälan sker senare, eller inte alls, skall spelaren betala startavgift.

Golfbil

Spelaren måste ha tillstånd från tävlingsledningen att använda golfbil under tävling.

Matchspel

Det är båda spelarnas/sidornas ansvar att matchen spelas senast på utsatt tid. Om ingen överenskommelse om starttid kan nås vinner den spelare/sida som är redo att slå ut på den utsatta tiden.

Avstängning från tävlingsspel

Bryter spelaren tävlingen utan tävlingsledarens medgivande eller allvarligt bryter mot golfregler eller golfvett kan spelaren avstängas från tävlingsspel en viss tid. Detsamma gäller om spelaren inte fullgjort sina skyldigheter vid avanmälan eller uteblivande från tävling.

Prisutdelning

Vid klassvisa tävlingar och tävlingar med kanonstart skall pristagaren själv hämta sitt pris, annars går priset till nästa spelare. Vid övriga tävlingar kan, efter godkännande av tävlingsledningen, pris hämtas av ombud.

Uppdaterad: 08 DEC 2014 13:06 Skribent: Lena Sundberg