Veckotävlingar 2021

Micke Mek Tour 2021 – Herrgolfen på torsdagseftermiddagar

OBS! Läs följande dokument gällande rutiner kring Covid-19 innan du deltar på denna veckotävling: <<MMT 2021 Rutiner>>

MMT TOUR 2021 - En klubbbtävling för medlemmar

Första deltävlingen spelas torsdagen den 6 maj och därefter 15 torsdagar i rad. I varje deltävling delas det ut priser till ettan, tvåan och trean, men också poäng som ligger till grund för "Order of Merit" och att kvalificera sig för finalspelet.
I år är poängräkningen i deltävlingarna justerade och ser ut enligt följande för de fyra främst placerade: Vinnaren i varje deltävling får 300 poäng, tvåan 225 poäng, trean 150 poäng och fyran 135 poäng. Därefter följer poäng för övriga i en fallande skala enligt tidigare års mall. Alla som fullföljer 18 hål får poäng.

I finalspelet som börjar söndag 22/8 är de 40 främst placerade på Order of Merit berättigade att deltaga och samtliga 40 spelare får spela alla fyra finaler. Det är alltså ingen utslagning av fem spelare/final som tidigare år. I finalspelet dubblas poängen och för de fyra främst placerade ser det ut enligt följande: 600-450-300-270 och därefter i fallande skala.
Datum för finalspel: söndag 22/8-lördag 28/8-söndag 5/9-lördag 11/9
De 20 främsta placerade på OOM efter final fyra får priser.

Lite övrig viktig info inför 2021:
Till varje deltävling kostar det 100 kr att deltaga och pengarna läggs i ett kuvert i tävlingsboden. Eftersom kontanter blir allt ovanligare kommer det att gå bra att betala i förskott t.ex. 500 kr eller 1000 kr till Peter Larsson om man vet att man ska spela så många tävlingar. I år tillåts ingen betala i efterhand utan att innan ha kontaktat tävlingsledningen.

Första starttid är kl 15.00 och ingen kommer att släppas ut innan i år, oavsett orsak.
Viktigt är att spelare som planerar att gå ut efter kl 17.00 bokar tid själv.
Nya medlemmar som är intresserade av att vara med är välkomna att ringa Per Wesslén (0705-796641) för att få hjälp och introduktion att hitta spelpartners.
VIKTIGT!
VI LEVER I CORONATIDER OCH FÖLJER SAMMA REGLER SOM UNDER FJOLÅRET (SE BIFOGAD FIL HÖGST UPP). HÅLLER DISTANS I RESTAURANGEN INNAN. SER TILL ATT GÅ IN EN OCH EN I TÄVLINGSBODEN NÄR VI ANMÄLER OCH EFTERÅT NÄR VI LÄGGER SCOREKORTEN I LÅDAN.
Ola R/ Per W/ Peter L/ K Gustavsson
Damkväll 2021 - Damtävling på onsdagar med spelformen Eclectic

Varje onsdag spelas Eclectic över 9 hål från kl 17.00. Tävlingen pågår mellan v.18 och v.37, dvs med start onsdagen den 5/5 och sista tävlingen sker den 15/9. Det går naturligtvis bra att spela 18 hål, och man behöver heller inte vara med i själva tävlingen om man inte vill!

Eclectic är en golftävling där man kan förbättra sitt resultat, under hela säsongen. Det går till så här: Efter avslutad runda fotograferar man sitt scorekort och skickar bilden till Johanna Wernryd (se kontaktuppgifter nedan). Om man har förbättrat resultatet på något hål ringar man in det hålet på scorekortet. Vinner tävlingen gör den som har bästa resultatet på alla nio hålen efter sista spelomgången. Ju fler gånger man spelar, desto större chans att få ett bra slutresultat.

Anmäl dig gärna till de olika deltävlingarna via MinGolf, under tävlingar. Anmälan för aktuellt datum ska vara gjord senast kl 15 samma dag. På så sätt ser vi att det kommer att finnas medspelare på plats.

Tävlingsavgiften är 300kr för hela säsongen, alternativt 40kr per runda. Tävlingsavgiften betalas via swish till Johanna Wernryd.

Ansvarig för Eclectic 2021 är Johanna Wernryd tel. 0708-676726.

För övriga frågor gällande Damkvällen eller andra damaktiviteter går det bra att kontakta huvudansvarig, Margareta Gustavsson, via epost: This is a mailto link

Seniorgolfen på måndagar

Ingen tävling t.v ersätts med sällskapsspel.

Varje måndag fram till den 28 september anordnar Seniorkommittén en måndagstävling med start från kl 09.00. I och med Covid-19 så har vissa anpassningar behövts göras för i år, såsom endast rullande start från hål 1, ingen samling före eller efter tävling, samt att en i bollen för scoren och skickar in ett foto på scorekortet efter avslutad rond.

H75+ får spela från rött liksom H70-74 får spela från blått. D75+ får spela från orange. Val av tee görs vid anmälan som sker via MinGolf som vanligt, och det kostar 400kr för hela säsongen (20 omgångar), alternativt 50kr per gång. När du anmäler dig kan du lämna en kommentar om det är någon särskild du vill spela ihop med.

Mer information om Måndagsgolfen kan du läsa på Seniorkommitténs sida: <<LÄNK>>

Uppdaterad: 11 APR 2019 10:25 Skribent: Fredrik Lindeberg