top of page

AKTUELLT

Vårens stora städdag - lördag 20 april kl.10-13

Städdagen i april 2023 lockade med hela 70 deltagare (bilden till höger visar bara några få) - målsättningen är att matcha eller överträffa den siffran i år med!

 

Föranmälning önskas för att underlätta planering – anmäl dig genom att klicka på knappen/maila till oss (info@gronlundgk.se), skicka meddelande på FB eller prata in ett meddelande på telesvar.

 

Klädsel? Oömma/varma kläder, handskar och skor. Ta gärna med passande verktyg såsom kratta och spade.

 

Obs: Om städdagen måste ställas in så utannonseras detta på hemsidan och även på FB

2023_70_pers.jpg
klipp1.jpg

AKTUELLT

Första klippning 8 april

Idag, 8 april, klipptes greenerna fö första gången i år!

Imorgon, tisdag, täcks flera av greenerna med duk för att påskynda tillväxten och skapa bästa möjliga förutsättningar inför den stundande säsong.

AKTUELLT

Kick-Off aktivitet 13 & 14 april kl.11:00 - 14:00

Lördag 13:e april och söndag 14:e april mellan kl.11:00 - 14:00 genomför vi en ”Kick-Off” helg på klubben där våra Tränare; Albin och Yngve, är på plats och delvis hjälper till med lite tips men även utmanar med några roliga utmaningar. Rakaste drive, putt-tävling, chip/pitch tävling har nämnts och de har lovat att det ska vara både kul och givande!

Tillsammans med tränarna är även shopen på plats och då kan ni testa alla årets nyheter från de hetaste varumärkena, spana in på nya kläder och bagar men även göra några riktiga fynd – se nedan för några exempel:

Greppbyte – vart 8:e grepp är gratis (dvs köp 8 betala för 7!)
Handskar – 3 för 2 på samtliga handskar
TaylorMade Distance+ Bollar – köp 3 (dz) betala för 2 (dz)
Skor – 30% rabatt på samtliga skor på lager

Karin och Tonco hänger med på Kick-off konceptet och erbjuder samtliga medlemmar 15% bonus på kontoladdning på 1000kr eller mer – dvs betala 1000kr och då har du 1 150 kr på ditt restaurangskonto, ladda man 3000 kr då har man hela 3450kr att leka med och så vidare!

 

Naturligtvis om vädret tillåter så passar klubben/restaurangen på att tända grillen och bjuder på korv under både dagarna.

Tider: lördag 13 april och söndag 14 april, shop/restaurang öppnar kl.11:00 medan de olika tävlingsmomenten påbörjas kl.12:00 och pågår fram till ca 14:00 båda dagarna.

Om ni ännu inte har betalat årsavgiften, vill fylla på rangekort, förnya Tillståndskort för Golfbil, köpa Golfamore (fd Golfhäftet) kort eller helt enkelt vill komma förbi och snacka lite golf inför den stundande säsongen!

Grönt igen.jpg

AKTUELLT

Nybörjarkurserna

Vår nybörjarkurs på 10 timmar är uppdelad på fyra 2,5 timmars tillfällen, där vi fokusera på de praktiska delar av utbildningen med fokus på följande områden: 
 

1. Slagen på och runt greenen 

2. Långa slag för att komma fram till greenen 

3. Spel på banan 
 

För att få grönt kort, dvs 54 i hcp, ska man även klara av en teoriutbildning, som man gör på https://borjaspela.golf.se/, och sedan spela 9 hål på banan på ett resultat som motsvarar hcp 54. 
 

Välkommen och Lycka till! 

Albin och Yngve 


PS. Utrustning under kursen finns att låna, låt vädret bestämma kläderna, vi är utomhus mesta tiden och det kan vara lite blött på marken ibland! 

Kommande kurser:

Kursstart 20 april (max 8 pers)

Lördag 20 april 09:30 - 12:00

Söndag 21 april 09:30 - 12:00

Lördag 27 april 14:00 - 16:30

Söndag 28 april 12:00 - 14:30

Kursstart 4 maj (max 16 pers)

Lördag 4 maj  10:00 - 12:30

Söndag 5 maj 12:00 - 14:30

Lördag 11 maj  10:00 - 12:30

Söndag 12 maj 12:00 - 14:30

Naturligtvis om ni inte vara med på alla fyra tillfällen så hittar Albin och Yngve en lösning åt er så att ni kan snabbt kommer in i golfvärlden.

Kostnad för kurs/medlemskap

Kurs inkl. medlemskap för endast 3895:- (junior 1995:-)

Endast kurs kostar 1895 :-

 

Anmälan och eventuella frågor till info@gronlundgk.se – gärna med ett mobilnummer ifall vi måste kontakta er innan kursstart.

ris mars_edited.jpg

AKTUELLT

Städ/arbetsaktivitet - lördag 23 mars kl.9.00

Ett jättestort tack till alla som var med på den senaste städaktivitet - hela 26 personer på en kylig och blåsig lördag morgon i mars som samlade en hel del granris! 

Håll utkik i inkorgen för information om nästa tillfällen - all hjälp verkligen behövs och uppskattas enormt. Dessutom erhåller klubben ekonomiskt stöd för varje arbetade timme så man gynnar Grönlund GK två gånger om varje gång man ställer upp och hjälper till!

AKTUELLT

Kallelse till Årsmöte Grönlund GK

Måndagden den 22 april, kl 19.00 på Loftet, Grönlund GK, Almunge. Föranmälan via mail till info@gronlundgk.se senast den 19 april.

Ev. motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 25 mars 2024 kl.18:00.

Kallelsen - klicka här

Material inför mötet kommer att finnas tillgängligt på hemsidan senast den 15 mars 2024 på sidan Dokument under Medlemmar
(Gå till sidan!)


Välkommen
Styrelsen

gronlund-03-2.jpg

AKTUELLT

Försäsongsträning inomhus

Gruppträning med Yngve/Albin hos Indoor Golf, Gränby

 

Måndag 11 mars kl.18:00  – 19:00 19:00 - 20:00

Måndag 18 mars kl.18:00 - 19:00

Måndag 25 mars kl.18:00 - 19:00

 

Pris: 250 kr per gång (matthyra ingår) 

Max 4 personer per grupp
 

Först till kvarn men vid överanmälan läggs det upp ytterligare en grupp på samma datum med start kl.19:00

 

Först till kvarn men som nämnt utökar vi antal ”grupper” vid överanmälan. Anmälning via e-post till info@gronlundgk.se eller ring till klubben på 0174 206 70

Läs mer om Grönlunds tränare: www.gronlundgk.se/tranare


Mer information om utbildning/kurser uppdateras löpande på :

www.gronlundgk.se/aktuella-kurser

Privatlektioner - grupp eller individuellt

Yngve och Albin erbjuder skräddarsydda lösningar för alla golfare redan nu under ”vinter” hos Indoor Golf, Gränby. Yngve och Albin kan erbjuda ett stort utbud av träningar för klubbens medlemmar och gäster, individuellt och i grupper, för unga och inte fullt lika unga, för nybörjare och elitspelare, och alla däremellan.
 

Priser
1 timme lektion vardagar innan kl.16: 550 kr
1 timme lektion övriga tider: 650 kr

Är man 2 personer som vill dela en timmes lektion tillkommer 100 kr på ovan priser

Vid lektion/träning med Yngve eller Albin på Gränby ingår såklart simulatorhyra under lektionen.

Lektioner bokas direkt med respektive tränare – kontaktuppgifter finns nedan:


Yngve Nilsson: yngve@gronlundgk.se Mobil: 070-858 4011
Albin Eklund : albin@gronlundgk.se Mobil: 073-500 6265

 

AKTUELLT

Städ/arbetsaktivitet - torsdag 29/2 kl.09:00

Ett jättestort tack till alla som var med på torsdagens städaktivitet - hela 23 personer på en vardag i februari som samlade och eldade på en hel del granris!

 

Kaffe, läsk och grillkorv och härlig gemenskap var en del av dagen och dessutom blev en hel del gjort trots lite kyligt och fuktigt väder förhållande.

 

Håll utkik i inkorgen för information om nästa tillfällen - all hjälp verkligen behövs och uppskattas enormt. Dessutom erhåller klubben ekonomiskt stöd för varje arbetade timme så man gynnar Grönlund GK två gånger om varje gång man ställer upp och hjälper till!

risfeb.jpg

AKTUELLT

God fortsättning på det nya året!

Lite småkyligt är det men även vinter bjuder på många vackra stunder om man kan bortse från golfsuget!

 

Med det sagt – nu har vi fått besked om att det finns 2 PLATSER KVAR på Örbyhus/Grönlund resan i april (se information längre ner på sidan). Det är först till kvarn som gäller – länk för anmälan (och vid eventuella frågor) finns i PDF dokumentet.

 

I övrigt pågår mycket arbete i skrivande stund – bland annat kommer hemsidan uppdateras löpande inför den kommande säsongen samt information om tilltänkta vinterträningar presenteras under de närmsta veckorna.

 

Beträffande shop/kansliet: i nuläget är vi på plats lite ”till o från” men kontakta oss gärna via telefon eller på mail och då kan vi nog hitta en lämplig tid att träffas på plats om något önskas.

 

Vinterhälsningar
 

Philip Morris

Klubbchef

Grönlund urval-46.jpg

AKTUELLT

God Jul & Gott Nytt År önskar vi på Grönlund!

Vi på Grönlund vill tacka alla våra medlemmar, sponsorer och gäster för en kanon säsong 2023 och önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Intresserad av att vara med på Grönlund? Läs mer om våra olika medlemsformer på www.gronlundgk.se/medlem

Till sist: E-post (info@gronlundgk.se) och telesvar kontrolleras dagligen även under jul/nyår - det är bara att ta kontakt med frågor och/eller funderingar!

AKTUELLT

Bästa golfvänner

Då har vi snart lagt golfåret 2023 bakom oss.

En säsong där vi fullt ut kunnat glädja oss åt att umgås med goda vänner på vår fina golfbana.
 

Vi har en mycket fin stämning på klubben och vi mottar ständigt beröm för både atmosfär och banans skick. Det ställer krav på oss alla att fortsätta behålla den familjära tonen, så att gästerna och givetvis alla ni medlemmar fortsätter att komma tillbaka år efter år.
 

Efter höstårsmötet valdes en delvis ny styrelse, där undertecknad valdes att som ordförande leda styrelsens arbete. Dessutom valdes även Lars Fagrell och Johan Mark som ordinarie ledamöter och Marcus Norlin som suppleant. Styrelsen består då av, förutom de redan nämnda av Lena Brattemo, Per Wesslén, Elisabeth Lundqvist, Monika Wahl och Ulrika Lundin.
 

Ett stort och varmt tack för deras gedigna arbetsinsats, riktar vi till de som lämnar styrelsen.
 

Anders Sjödén som förtjänstfullt lett styrelsearbete de senaste två åren, samt Lennart Björkman och Reijo Huusko för deras värdefulla bidrag till klubben.
 

När vi ändå är inne på avdelningen för tack så vill vi i styrelsen rikta ett stort tack till banpersonalen som hållit banan i suveränt skick. Till de som skött reception, restaurang, städning och allt det i kring som gör att vi kan fungera som golfklubb. Vidare även de som drivit våra gemensamma klubbtävlingar med allt jobb det innebär.
 

Till sist men inte minst en stor eloge till alla ni som på ideell basis jobbat runt banan och med att hålla våra gemensamma utrymmen i gott skick, ett ovärderligt arbete för klubbens välbefinnande.
 

Sedan har vi ju vår klubbchef Phil som håller en vakande hand över hela organisationen och som ordnat så att allt på ett mycket fint sätt fungerat på daglig basis.
 

Den nya styrelsen som formellt tillträder 1/1 2024 börjar arbetet med att ha ett visionsmöte den 21 januari. Där ska vi komma fram till och sammanställa hur vi skall jobba de kommande åren.
 

Har ni som medlemmar några synpunkter på det så tar vi gärna emot förslag från er. Om någon är intresserad av att delta i någon av våra kommittéer får ni gärna höra av er till någon av oss i styrelsen.

Med dessa ord vill vi i styrelsen tacka för det gångna året och önska alla medlemmar och personal en riktigt
 

GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR.
 

Styrelsen genom

Per Steensen

IMG_2756_edited.jpg

AKTUELLT

Banan STÄNGT för säsongen

Mycket vemodigt men tyvärr måste vi meddela att banan håller nu stängt för säsongen. Det har kommit alldeles för mycket regn (med mer på ingång) och temperaturerna under dagtid är inte tillräckliga för att banan skulle kunna torka ut igen under de närmsta veckorna. 

Stort tack till alla medlemmar och gäster för en fantastisk säsong på Grönlund. 

 

OBS: Shop/reception/kansli håller stängt under 13 - 22 november. Kontakta oss gärna via e-post (info@gronlundgk.se) alternativt lämna ett meddelande på telefonsvaren.  
 

AKTUELLT

Avslutningscramble

En härlig höstdag som började med regn och rusk men lagom till startskottet så var solen framme! Vinden snurrade runt ordentligt med nästintill stormbyar ibland - svårspelat men riktigt kul och utmanade!

Allra bäst lyckades Harry Haapala och Lars Tranblom med ett lysande resultat på 61,4 netto i tvåmanna scramble. Mycket imponerande med tanke på det blöta underlaget och kastvindar.

Melvin och Jonas Lundqvist tog andraplats med 62,7 medan Erik och Joel Haapala slutade på tredjeplats med 62,9.
 

Marcus Norlin tog närmast hål på hål 5 - 2,74m ifrån hålet medan Ulrika Lundin lyckades med HIO på hål 17 där, för en gångs skull, vi inte hade någon närmast hål tävling...
 

Grattis alla pristagare - resultatlista finns HÄR 
 

Trots det förskräckliga vädret tidigt på morgonen var det inte ett enda avhopp och då vill vi ge ett stort tack till samtliga som var med och bidrog till en härlig avslutning på årets tävlingssäsong.
 

Stort tack även till Grönlund Golfshop, Indoor Golf Group och våra krögare, Karin och Tonco, som var med och sponsrade tävlingen.

.