top of page

AKTUELLT

Grönlund medlemsaktivitet torsdag 30 november 
Kl. 17:00 - 19:00 Indoor Golf - Gränby Centrum 

Grönlund medlemsaktivitet torsdag 30 november 
Kl. 17:00 - 19:00 Indoor Golf - Gränby Centrum
 


Nu är vintern här på riktigt och då känns det passande att flytta golfspelet inomhus här hemma i sverige. 

För att kick-starta vintersäsongen (och kanske smygstarta träningen inför 2024) genomför vi en aktivitet på Indoor Golf på Gränby på torsdag 30 november där ni kan får testa på och höra om Indoor Golf, får hjälp av Grönlunds duktiga tränare och dessutom köra lite olika kul aktiviteter på Trackman simulatorerna. 

OBS: ny lokal! nya lokalen ligger i Sydvästra Entrén i Gränbystadens Galleria – ta hissen vid Sydvästra entrén- mittemot H&M. 

 

Aktiviteten är kostnadsfri och vi är tacksamma för föranmälning (ej krav) för att underlätta planeringen. Naturligtvis bjuder vi även på gott fika så kom förbi även om det är bara att för att säga hej!

Uppsala indoor.jpg
IMG_2756_edited.jpg

AKTUELLT

Banan STÄNGT för säsongen

Mycket vemodigt men tyvärr måste vi meddela att banan håller nu stängt för säsongen. Det har kommit alldeles för mycket regn (med mer på ingång) och temperaturerna under dagtid är inte tillräckliga för att banan skulle kunna torka ut igen under de närmsta veckorna. 

Stort tack till alla medlemmar och gäster för en fantastisk säsong på Grönlund. 

 

OBS: Shop/reception/kansli håller stängt under 13 - 22 november. Kontakta oss gärna via e-post (info@gronlundgk.se) alternativt lämna ett meddelande på telefonsvaren.  
 

AKTUELLT

Kallelse till Höstårsmöte Grönlund Golfklubb

Torsdagen den 9 november 2023, kl 19.00 på Loftet

Föranmälan via mail till info@gronlundgk.se senast den 6 november.

Länk till Kallelsen

Ev. motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 8 oktober kl.18:00. Material inför mötet kommer att finnas tillgängligt på hemsidan senast den 2 november under fliken Medlem/Dokument

Uppdatering 31/10: Följande dokument tillgänglig på sida Medlem/Dokument:

  • 2024 Verksamhetsplan

  • Styrelsens förslag till årsavgifter 2024

  • Proposition nya stadgar Grönlund Golfklubb

  • GGK stadgar golfklubb med driftsaktiebolag (GolfAB) i koncernförhållande

  • Redovisning skillnader 2018 års stadgar vs nya mallstadgar

  • Valberedningens förslag till styrelse 2024


Välkommen!
Styrelsen

Gronlund_LOGO.jpg

AKTUELLT

Vårresa 2024 - Grönlund GK och Örbyhus GK

Följ med Örbyhus & Grönlund GK till Spanien & kustpärlan Oliva Nova Resort 9-16 april 2024.

Starta upp golfsäsongen i spanska solskenet tillsammans med Joel & Tobbe och likasinnade golfvänner!

Kallt, regnigt och risk för frost är tydliga tecken på att säsongen 2023 närmar sig sitt slut. Dags att blicka framåt och vill ni inleda säsong 2024 på bästa möjliga sätt så går den traditionsenliga Örbyhus och Grönlund GK resan. Ifall ni har missat det så finns det även en riktigt bra golfresa planerad till 9-16 april 2024

Mer omfattade information finns att läsa om resan genom att KLICKA HÄR (pdf fil hämtas) och det finns ett begränsat antal platser kvar.

 

Passa på att få en ordentlig kickstart till säsong 2024 med lite träning, tips, hjälp, mycket golf och även härligt sällskap på en fantastisk resort.

Örbyhus Grönlund social media Oliva nova.jpg
annorlunda vert.jpg

AKTUELLT

Dressning/luftning av greener inleds måndag 16/10

Ursäkta det korta varslet men imorgon, måndag 16 oktober, inleds arbetet med dressning och därefter luftning av samtliga greener. Hela processen genomförs successivt, är ett måste för en bra övervintring och naturligtvis blir ganska störande inledningsvis. Parallellt med detta förbereds faciliteterna för kylan som närmar sig – detta innebär, bland annat, att toaletter på banan stängs av men omklädningsrummen är fortfarande tillgängliga.

Naturligtvis är vi nu även inne på en period när FROST är ett faktum och den kommande veckan ser ut att vara ingen höjdare. Vid skrivande stund har vi lagt några preliminära startförbud på vissa förmiddagar och dessa uppdateras i takt med prognosen och samråd med greenkeepern.

Hemsida och Facebook uppdateras regelbundet med besked och vi försöker att meddela (via e-post) spelare som drabbas av att deras starttid uteblir så snart som det blir aktuellt. Notera gärna följande information:

 

Gällande starttider som påverkas av frosten

Vid frost är banan stängd. En skylt ställs ut och spel får inte ske förrän skylten tagits bort. Spelare som påverkas meddelas via e-post och information publiceras på hemsidan och Facebook. När skylten är framme är övningsområdet också stängt för spel med undantag för mattorna på driving range.
 

Naturligtvis gör vi allt vi kan för att ni ska komma ut på banan men det är spelaren som ansvarar för att boka en ny starttid. Nu när de första frostnätterna dyka upp, lägger vi ofta in startförbud vissa tider på morgnarna, i syfte att minimera risken för onödiga resor och/eller mycket väntade. Tänk på att på Grönlund är det oftast 2-3 grader kallare än inne i Uppsala.
 

I nuläget har vi fortfarande ingen bestämt datum för att ”stänga ner för säsongen – det är vädret som blir avgörande. Förhoppningsvis är kommande veckans kyliga temperaturer bara en mindre störning då det känns som det kan finnas en hel del golf kvar att lira innan klubborna hamna på hyllan.
 

Reception/shop kommer vara i stort sett obemannade under den kommande veckan med anledning av vädret/bokningsläge (ett bra tillfälle att boka in en del möten helt enkelt!).
Enklaste kontaktvägen är e-post (info@gronlundgk.se) alternativt tala in ett meddelande på
0174 206 70 så hör vi av oss.

 

Mot helgen återkommer vi med besked om öppettider under helgen och efterföljande vecka när, förhoppningsvis, golfsäsongen kan återupptas.

AKTUELLT

Avslutningscramble

En härlig höstdag som började med regn och rusk men lagom till startskottet så var solen framme! Vinden snurrade runt ordentligt med nästintill stormbyar ibland - svårspelat men riktigt kul och utmanade!

Allra bäst lyckades Harry Haapala och Lars Tranblom med ett lysande resultat på 61,4 netto i tvåmanna scramble. Mycket imponerande med tanke på det blöta underlaget och kastvindar.

Melvin och Jonas Lundqvist tog andraplats med 62,7 medan Erik och Joel Haapala slutade på tredjeplats med 62,9.
 

Marcus Norlin tog närmast hål på hål 5 - 2,74m ifrån hålet medan Ulrika Lundin lyckades med HIO på hål 17 där, för en gångs skull, vi inte hade någon närmast hål tävling...
 

Grattis alla pristagare - resultatlista finns HÄR 
 

Trots det förskräckliga vädret tidigt på morgonen var det inte ett enda avhopp och då vill vi ge ett stort tack till samtliga som var med och bidrog till en härlig avslutning på årets tävlingssäsong.
 

Stort tack även till Grönlund Golfshop, Indoor Golf Group och våra krögare, Karin och Tonco, som var med och sponsrade tävlingen.

.

indoorG.jpg

AKTUELLT

Grönlund är Partnerklubb till Indoor Golf Group

Uppsala Indoor Golf är vår nya mötesplats på vintern, när väder och vind gör att man hellre håller sig inomhus och spelar simluatorgolf. Som medlem på Uppsala Indoor Golf har du möjlighet att hålla igång din träning på helår och fortsätta utvecklas, både med eget spel och arrangerad träning med tränare.

När du blir medlem hos Uppsala Indoor Golf
stödjer du indirekt Grönlund GK med 150 kr som tillfaller vår klubb och kommer nyttjas av vår juniorverksamhet. Som klubb kommer vi även att arrangera olika event/aktiviteter under vinterhalvåret.

Blir du medlem hos IGG kan du spela från 175 kr/timme och har mellan 15-30% rabatt på speltid. Samt att du även får 2 gratis timmar att spela för.
Medlemskapet kostar 990 kr och sträcker sig till sista september 2024.


Extraerbjudande: Köper du nu har du 3 extra timmar att använda innan 22/10 2023.

VIKTIGT: Extraerbjudandet gäller enbart medlemmar i Grönlund GK hos Indoor Golf Uppsala med köp av medlemskap på plats på Gränby alternativt kontakta platsansvarig för Uppsala Indoor Golf, Isabelle ”Bella” Johansson på 072-3090147 eller maila henne direkt på: isabellejohansson@live.se

Varmt välkomna in och hoppas ni vill hålla igång under vintern så vi är redo för 2024 års säsong! 

Läs mer om Indoor Golf Group på deras hemsida. www.indoorgolfgroup.com

AKTUELLT

Supererbjudande till nya medlemmar!

Passa på att bli medlem för 2024 nu så spelar du resten av 2023 gratis.
 

Läs mer om våra olika medlemsformer på www.gronlundgk.se/medlem
 

Intresseanmälan eller eventuella frågor via e-post, telefon eller på plats i reception.

 

erbjudande.jpg

AKTUELLT

Micke Mek Cup - avslutningsmiddag

Nytt för i år var Micke Mek Cup - en tävling som spelades på tisdagar, från vit/blå tee och utan handicap. 

 

14 omgångar spelades - man räknade sina bästa 7 resultat till den Order Of Merit för att avgöra vem ska ta hem den mäktiga bucklan!

 

I fredags var det dags för avslutningsmiddag och prisutdelning där årets Sponsor, Micke Mek, presenterade Stefan Linke med sitt pris efter att ha bjudit på en härlig middag.

 

Tack till alla som var med under året och för en underbar kväll i fredags där mycket nyttig information och förslag om eventuella ändringar lyftes fram tillsammans med det glädjande beskedet om att Micke Mek sponsrar tävlingen även nästa år!

Resultatlista/Order of Merit - KLICKA HÄR

AKTUELLT

RyAx Matchspel

Stort grattis till Per Wesslén som segrade i årets RyAx Matchmästerskap.

En rafflande final mot regerande mästaren spelades på en fin höstdag i september slutade med seger för Per 2-upp mot Lars Falk.

Spelschema/resultatlista finns HÄR

Perra.jpg

AKTUELLT

Måndagsgolfen 2023.

Singelspelet avslutades 11/9. Ungefär lika många deltagare 2023 som 2022.

52 spelade 6 rundor eller mer. Jfr 2022 54.
 

Ett struligt år då vi tvingades avbryta 1 runda (åska,regn) samt ställa in 1 runda pga blöt bana. Båda omgångarna spelades dock senare.
 

Singelspelets vinnare (OOM) blev Lars Fagrell på 410 (6 rundor )

2:a Marianne Kennbrant 413 och 3:a Ingvor Lundin 414.

Grattis Lars!
 

Återstår en trippel scramble den 25:e sept.

Mvh

Johnny

AKTUELLT

Assistancekåren & Totalcom Tour Final

Stort GRATTIS till Daniel Eklund som vann årets Assitancekåren & Totalcom Tour Order of Merit!

 

Välförtjänt efter flera imponerande insatser under säsongen!

Vinnaren av lördagens "Final 4" var Marcus Hjortzén med 65 netto - riktigt bra spelat!

Fullständiga resultatlistor finns nedan - bilder från prisutdelning publiceras under dagen.

Slutställning A&T Tour Order of Merit - KLICKA HÄR

Resultatlista "Final 4" (2 september) - KLICKA HÄR