top of page
Yngve_edited.jpg

TRÄNARE

Yngve Nilsson

Sedan 1994 har jag jobbat som golftränare, först på Upsala GK, vidare till Grönlund, Hallstavik, Johannesberg och Wattholma. Nu tillbaka på Grönlund, samtidigt som jag arbetar på Wattholma och Johannesberg. Det känns spännande att få komma tillbaka till Grönlund i år, och speciellt att få jobba tillsammans med Albin, 5 år gammal med en golfsving som få på knatteträningen för drygt 20 år sedan. Grönlunds egen Ernie Els!

Min golf började på Katrineholms GK för 50 år sedan, fortsatte i Botswana följt av collegegolf i USA. Efter spel på svenska touren och Challenge Tour i några år, med blandade resultat, blev jag erbjuden att börja som tränare på Upsala GK. När jag jobbade på Grönlund senast, lyckades jag kvala in på Europatouren, och spelade en handfull tävlingar, med Peter Wahl ‘’på bagen’’. Vår bästa placering var delad 24 på en tävling utanför Newcastle. Tack, Peter!


Jag avslutar med några tankar som styr mitt sätt att instruera golfare:

 

  • Golf är enkelt, svingen är en naturlig atletisk rörelse.

  • Alla kan bli bättre. Tålamod och små steg gör det lättare!

  • Hur man själv uppfattar sin sving stämmer sällan med verkligheten.


Lycka till med golfen under 2024!!
Yngve

yngve@gronlundgk.se

Mobil: 070-858 4011

TRÄNARE

Albin Eklund

Uppväxt i Almunge och varit medlem på grönlund hela mitt liv. Jag har under mina tävlingsår spelat runt om i Sverige för Grönlund, där jag bland annat har lyckats med att vinna DM, KM och den allra största tävlingen, A&T Touren.

 

Går nu in på mitt tredje år som tränare och kommer fortfarande att tävla för att utöka mina erfarenheter och kunskaper som jag kan föra vidare som tränare. skulle säga att min starkaste sida av golfen är det långa spelet, känner alltid en trygghet när jag vet att jag kan använda mig av drivern ute på banan.


Mitt fokus på träningarna är att få golfen så enkelt och rolig som möjligt och anpassat efter spelarens egenskaper. Ett bra sätt att få golfen enklare är att få en utrustning som är anpassad efter ens egenskaper, det har jag under åren fått en bra förståelse för och kan hjälpa dig hitta rätt utrustning.


Ser fram emot säsongen och att träffa alla spelare!

Albin

albin@gronlundgk.se

Mobil: 073-500 6265

Albin.jpg
bottom of page