top of page
IMG_2756_edited.jpg

AKTUELLT

Banan STÄNGT för säsongen

Mycket vemodigt men tyvärr måste vi meddela att banan håller nu stängt för säsongen. Det har kommit alldeles för mycket regn (med mer på ingång) och temperaturerna under dagtid är inte tillräckliga för att banan skulle kunna torka ut igen under de närmsta veckorna. 

Stort tack till alla medlemmar och gäster för en fantastisk säsong på Grönlund. 

 

OBS: Shop/reception/kansli håller stängt under 13 - 22 november. Kontakta oss gärna via e-post (info@gronlundgk.se) alternativt lämna ett meddelande på telefonsvaren.  
 

AKTUELLT

Bästa golfvänner

Då har vi snart lagt golfåret 2023 bakom oss.

En säsong där vi fullt ut kunnat glädja oss åt att umgås med goda vänner på vår fina golfbana.
 

Vi har en mycket fin stämning på klubben och vi mottar ständigt beröm för både atmosfär och banans skick. Det ställer krav på oss alla att fortsätta behålla den familjära tonen, så att gästerna och givetvis alla ni medlemmar fortsätter att komma tillbaka år efter år.
 

Efter höstårsmötet valdes en delvis ny styrelse, där undertecknad valdes att som ordförande leda styrelsens arbete. Dessutom valdes även Lars Fagrell och Johan Mark som ordinarie ledamöter och Marcus Norlin som suppleant. Styrelsen består då av, förutom de redan nämnda av Lena Brattemo, Per Wesslén, Elisabeth Lundqvist, Monika Wahl och Ulrika Lundin.
 

Ett stort och varmt tack för deras gedigna arbetsinsats, riktar vi till de som lämnar styrelsen.
 

Anders Sjödén som förtjänstfullt lett styrelsearbete de senaste två åren, samt Lennart Björkman och Reijo Huusko för deras värdefulla bidrag till klubben.
 

När vi ändå är inne på avdelningen för tack så vill vi i styrelsen rikta ett stort tack till banpersonalen som hållit banan i suveränt skick. Till de som skött reception, restaurang, städning och allt det i kring som gör att vi kan fungera som golfklubb. Vidare även de som drivit våra gemensamma klubbtävlingar med allt jobb det innebär.
 

Till sist men inte minst en stor eloge till alla ni som på ideell basis jobbat runt banan och med att hålla våra gemensamma utrymmen i gott skick, ett ovärderligt arbete för klubbens välbefinnande.
 

Sedan har vi ju vår klubbchef Phil som håller en vakande hand över hela organisationen och som ordnat så att allt på ett mycket fint sätt fungerat på daglig basis.
 

Den nya styrelsen som formellt tillträder 1/1 2024 börjar arbetet med att ha ett visionsmöte den 21 januari. Där ska vi komma fram till och sammanställa hur vi skall jobba de kommande åren.
 

Har ni som medlemmar några synpunkter på det så tar vi gärna emot förslag från er. Om någon är intresserad av att delta i någon av våra kommittéer får ni gärna höra av er till någon av oss i styrelsen.

Med dessa ord vill vi i styrelsen tacka för det gångna året och önska alla medlemmar och personal en riktigt
 

GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR.
 

Styrelsen genom

Per Steensen

AKTUELLT

Avslutningscramble

En härlig höstdag som började med regn och rusk men lagom till startskottet så var solen framme! Vinden snurrade runt ordentligt med nästintill stormbyar ibland - svårspelat men riktigt kul och utmanade!

Allra bäst lyckades Harry Haapala och Lars Tranblom med ett lysande resultat på 61,4 netto i tvåmanna scramble. Mycket imponerande med tanke på det blöta underlaget och kastvindar.

Melvin och Jonas Lundqvist tog andraplats med 62,7 medan Erik och Joel Haapala slutade på tredjeplats med 62,9.
 

Marcus Norlin tog närmast hål på hål 5 - 2,74m ifrån hålet medan Ulrika Lundin lyckades med HIO på hål 17 där, för en gångs skull, vi inte hade någon närmast hål tävling...
 

Grattis alla pristagare - resultatlista finns HÄR 
 

Trots det förskräckliga vädret tidigt på morgonen var det inte ett enda avhopp och då vill vi ge ett stort tack till samtliga som var med och bidrog till en härlig avslutning på årets tävlingssäsong.
 

Stort tack även till Grönlund Golfshop, Indoor Golf Group och våra krögare, Karin och Tonco, som var med och sponsrade tävlingen.

.

AKTUELLT

RyAx Matchspel

Stort grattis till Per Wesslén som segrade i årets RyAx Matchmästerskap.

En rafflande final mot regerande mästaren spelades på en fin höstdag i september slutade med seger för Per 2-upp mot Lars Falk.

Spelschema/resultatlista finns HÄR

Perra.jpg
indoorG.jpg

AKTUELLT

Grönlund är Partnerklubb till Indoor Golf Group

Uppsala Indoor Golf är vår nya mötesplats på vintern, när väder och vind gör att man hellre håller sig inomhus och spelar simluatorgolf. Som medlem på Uppsala Indoor Golf har du möjlighet att hålla igång din träning på helår och fortsätta utvecklas, både med eget spel och arrangerad träning med tränare.

När du blir medlem hos Uppsala Indoor Golf
stödjer du indirekt Grönlund GK med 150 kr som tillfaller vår klubb och kommer nyttjas av vår juniorverksamhet. Som klubb kommer vi även att arrangera olika event/aktiviteter under vinterhalvåret.

Blir du medlem hos IGG kan du spela från 175 kr/timme och har mellan 15-30% rabatt på speltid. Samt att du även får 2 gratis timmar att spela för.
Medlemskapet kostar 990 kr och sträcker sig till sista september 2024.


Extraerbjudande: Köper du nu har du 3 extra timmar att använda innan 22/10 2023.

VIKTIGT: Extraerbjudandet gäller enbart medlemmar i Grönlund GK hos Indoor Golf Uppsala med köp av medlemskap på plats på Gränby alternativt kontakta platsansvarig för Uppsala Indoor Golf, Isabelle ”Bella” Johansson på 072-3090147 eller maila henne direkt på: isabellejohansson@live.se

Varmt välkomna in och hoppas ni vill hålla igång under vintern så vi är redo för 2024 års säsong! 

Läs mer om Indoor Golf Group på deras hemsida. www.indoorgolfgroup.com

AKTUELLT

Måndagsgolfen 2023.

Singelspelet avslutades 11/9. Ungefär lika många deltagare 2023 som 2022.

52 spelade 6 rundor eller mer. Jfr 2022 54.
 

Ett struligt år då vi tvingades avbryta 1 runda (åska,regn) samt ställa in 1 runda pga blöt bana. Båda omgångarna spelades dock senare.
 

Singelspelets vinnare (OOM) blev Lars Fagrell på 410 (6 rundor )

2:a Marianne Kennbrant 413 och 3:a Ingvor Lundin 414.

Grattis Lars!
 

Återstår en trippel scramble den 25:e sept.

Mvh

Johnny

AKTUELLT

Junioraktivitet lördag 18 februari

Det var länge sedan och tiden rusar förbi! Blandat väder men vissa dagar blir man rejält golfsugen när man ser det gröna gräset, solen skiner starkt på fönstret och man kan nästan inbilla sig att våren är här. Andra dagar känns det som vintern har precis börjat men det är långt ifrån sanningen – dagarna blir längre o längre och banan mår betydligt bättre än vi samma tidpunkt förra året.

Till i år har vi förstärkt vår tränarkår – en, till många av er, känt ansikte - Yngve Nilsson som kommer ”hem” till Grönlund för att stötta Albin i arbetet med att bygga upp Grönlunds utbildningsverksamhet på alla nivåer. En liten presentation från Yngve och Albin mailas ut under de närmaste veckorna men dagens mail handlar om JUNIORER.

Till i år vill Grönlund lägga lite extra fokus på juniorverksamhet. Vårt mål är att bibehålla befintliga barn/ungdomar men även introducera golf till flera barn av alla åldrar, samtidigt som träningar anpassas för att kunna erbjuder bra, roliga träningar till alla åldersgrupper oavsett om de rör sig om nybörjare eller blivande proffs.

För att kick-starta 2023 (och smygstarta Sportlovet i Uppsala) genomför vi en aktivitet på Indoor Golf på Gränby på lördag den 18 februari mellan 09:00 – 10:00 där Albin och Yngve är med och kör lite olika kul aktiviteter på Trackman simulatorerna.

trackman_range_experience_games_magic_pond.jpg

Allt från den härliga Magic Pond (se bild), Närmast Hål, Long Drive till riktig golf på världens finaste banor med Albin och Yngve på plats för att hjälpa, uppmuntra och möjligtvis visar hur dem skulle göra…

 

Aktivitet är kostnadsfritt och vi är tacksamma för föranmälning (ej krav) för att underlätta planeringen. Det är viktigt att så många som möjligt är med (och föräldrarna med…). Vår förhoppning är att under mars och början av april kunna genomföra passande inomhus träningar/aktiviteter/golfkul för juniorer så att alla är redo och taggade när våren intar scenen på riktigt.

Vad behövs för att vara med på 18 feb: helst rena/torra skor, egna klubbor om man nu vill (annars har vi på plats) och en glatt leende!

Maila gärna anmälningar till info@gronlundgk.se och vi ses på den 18 februari!

Bästa hälsningar
Albin, Yngve och Phil

AKTUELLT

Nyhet - Scratchtävling på tisdagar

Micke Mek Cup - Spelform är slagtävling utan handicap från vit respektive blå tee.

Första omgången spelas på tisdag den 23 maj. Obs: åldersgräns är 16 år. Spel vid valfri tid och valfri spelpartner mellan 08:00 - 18:30

Speldagen är tisdagar och det spelas 14 omgångar inklusive en avslutningstävling. Förutom den veckovis singeltävlingen ingår samtliga omgångar i en Order Of Merit där det är ditt 7 bästa resultat under de 14 omgångar som räknas.

Anmälning till de veckotävlingarna görs via Min Golf (tävlingarna heter Scratchtävling – Micke Mek Cup) eller på plats i shopen och startavgiften är 50 kr per deltävling.

micke mek cup.jpg
TISDAGSGOLF.jpg

AKTUELLT

Nyhet - Tisdagsgolf inleds 23/5

Tisdagsgolf - Spelform är Poängbogey, med Handicap, från valfri tee, vid valfri tid med valfri partner mellan 08:00 - 18:30

Startavgiften är 50 kr per tävling – Eclectic är man med på per automatik utan extraavgift. Anmälning och betalning av startavgift till de veckovisa tävlingarna görs på plats eller via Min Golf – sök upp ”Tisdagsgolf”.

Utöver den veckovisa tävlingen finns det även en Eclectic. Det som räknas som resultat är antal poäng du har fått på varje hål. Förbättrar du resultatet på något/några av hålen nästa gång du spelar en tisdagstävling, så uppdateras det totala resultatet på Eclectic

Avsikten med tävlingen är det ska vara lite mer lättsam stämning, en bra ingång till tävlingsvärlden eller bara för att krydda till sällskapsronden med kompisar.

AKTUELLT

Stort tack och onsdag 31 maj

Ett jättetack till alla som var med igår och hjälpte till med att lägga rullgräset på hål 7, röd och gul tee på hål 8 och bredvid den nya tee på hål 1!

Grymt bra insats av allihopa och visar återigen att Grönlund har en fantastisk medlemskår!

 

Tillsvidare är de nyanlagda ytorna ur spel tills gräset har kunnat etablera sig – mycket vatten tillförs och ytorna ser riktigt bra ut!

onsdag den 31 maj mellan kl.18:00 – ca 20:00 vill vi gärna ha er hjälp då det är dags att fräscha upp våra bunkrar. Då är planen att ta bort ogräs och fixa till så många bunkrar på banan som möjligt. Robert är naturligtvis arbetsledare så att vi får tydliga instruktioner om vad ska göras.

Anmäla dig via mail, telefon eller i reception och ta gärna med spadar och arbetshandskar…