top of page

AKTUELLT

Junioraktivitet lördag 18 februari

Det var länge sedan och tiden rusar förbi! Blandat väder men vissa dagar blir man rejält golfsugen när man ser det gröna gräset, solen skiner starkt på fönstret och man kan nästan inbilla sig att våren är här. Andra dagar känns det som vintern har precis börjat men det är långt ifrån sanningen – dagarna blir längre o längre och banan mår betydligt bättre än vi samma tidpunkt förra året.

Till i år har vi förstärkt vår tränarkår – en, till många av er, känt ansikte - Yngve Nilsson som kommer ”hem” till Grönlund för att stötta Albin i arbetet med att bygga upp Grönlunds utbildningsverksamhet på alla nivåer. En liten presentation från Yngve och Albin mailas ut under de närmaste veckorna men dagens mail handlar om JUNIORER.

Till i år vill Grönlund lägga lite extra fokus på juniorverksamhet. Vårt mål är att bibehålla befintliga barn/ungdomar men även introducera golf till flera barn av alla åldrar, samtidigt som träningar anpassas för att kunna erbjuder bra, roliga träningar till alla åldersgrupper oavsett om de rör sig om nybörjare eller blivande proffs.

För att kick-starta 2023 (och smygstarta Sportlovet i Uppsala) genomför vi en aktivitet på Indoor Golf på Gränby på lördag den 18 februari mellan 09:00 – 10:00 där Albin och Yngve är med och kör lite olika kul aktiviteter på Trackman simulatorerna.

trackman_range_experience_games_magic_pond.jpg

Allt från den härliga Magic Pond (se bild), Närmast Hål, Long Drive till riktig golf på världens finaste banor med Albin och Yngve på plats för att hjälpa, uppmuntra och möjligtvis visar hur dem skulle göra…

 

Aktivitet är kostnadsfritt och vi är tacksamma för föranmälning (ej krav) för att underlätta planeringen. Det är viktigt att så många som möjligt är med (och föräldrarna med…). Vår förhoppning är att under mars och början av april kunna genomföra passande inomhus träningar/aktiviteter/golfkul för juniorer så att alla är redo och taggade när våren intar scenen på riktigt.

Vad behövs för att vara med på 18 feb: helst rena/torra skor, egna klubbor om man nu vill (annars har vi på plats) och en glatt leende!

Maila gärna anmälningar till info@gronlundgk.se och vi ses på den 18 februari!

Bästa hälsningar
Albin, Yngve och Phil

AKTUELLT

Nyhet - Scratchtävling på tisdagar

Micke Mek Cup - Spelform är slagtävling utan handicap från vit respektive blå tee.

Första omgången spelas på tisdag den 23 maj. Obs: åldersgräns är 16 år. Spel vid valfri tid och valfri spelpartner mellan 08:00 - 18:30

Speldagen är tisdagar och det spelas 14 omgångar inklusive en avslutningstävling. Förutom den veckovis singeltävlingen ingår samtliga omgångar i en Order Of Merit där det är ditt 7 bästa resultat under de 14 omgångar som räknas.

Anmälning till de veckotävlingarna görs via Min Golf (tävlingarna heter Scratchtävling – Micke Mek Cup) eller på plats i shopen och startavgiften är 50 kr per deltävling.

micke mek cup.jpg
TISDAGSGOLF.jpg

AKTUELLT

Nyhet - Tisdagsgolf inleds 23/5

Tisdagsgolf - Spelform är Poängbogey, med Handicap, från valfri tee, vid valfri tid med valfri partner mellan 08:00 - 18:30

Startavgiften är 50 kr per tävling – Eclectic är man med på per automatik utan extraavgift. Anmälning och betalning av startavgift till de veckovisa tävlingarna görs på plats eller via Min Golf – sök upp ”Tisdagsgolf”.

Utöver den veckovisa tävlingen finns det även en Eclectic. Det som räknas som resultat är antal poäng du har fått på varje hål. Förbättrar du resultatet på något/några av hålen nästa gång du spelar en tisdagstävling, så uppdateras det totala resultatet på Eclectic

Avsikten med tävlingen är det ska vara lite mer lättsam stämning, en bra ingång till tävlingsvärlden eller bara för att krydda till sällskapsronden med kompisar.

AKTUELLT

Stort tack och onsdag 31 maj

Ett jättetack till alla som var med igår och hjälpte till med att lägga rullgräset på hål 7, röd och gul tee på hål 8 och bredvid den nya tee på hål 1!

Grymt bra insats av allihopa och visar återigen att Grönlund har en fantastisk medlemskår!

 

Tillsvidare är de nyanlagda ytorna ur spel tills gräset har kunnat etablera sig – mycket vatten tillförs och ytorna ser riktigt bra ut!

onsdag den 31 maj mellan kl.18:00 – ca 20:00 vill vi gärna ha er hjälp då det är dags att fräscha upp våra bunkrar. Då är planen att ta bort ogräs och fixa till så många bunkrar på banan som möjligt. Robert är naturligtvis arbetsledare så att vi får tydliga instruktioner om vad ska göras.

Anmäla dig via mail, telefon eller i reception och ta gärna med spadar och arbetshandskar…

closest.jpeg

AKTUELLT

Närmast hål utmaning hela veckan till förmån av cancerforskning ( 5 - 9 juni ) 

Priser till vinnarna finns att hämta i reception vid tillfälle. Tack till alla som var med och bidrog till kampanjen - en sammanställning över insamlade pengar presenteras efter söndagens huvudtävling

Schema/Resultat

Måndag - hål 17: Peter Löv, 11,83m
Tisdag - hål 5:
Carola Mattsson, 3,19m
Onsdag - hål 17: Carina Dahl, 1,98m
Torsdag - hål 13: Marcus Norlin, 4,73m
Fredag - hål 5: Johanna Eriksson, 0,82m


Tävlingsledning: Kristina Hammar och Yngve Nilsson

AKTUELLT

Indoor Golf

Letar du efter någonstans att träna eller spela golf under vintern? Är du sugen på att testa simulatorgolf? Eller är du redan en biten simulatorgolfare som letar efter tävlingar?

Grönlund GK är Partner till Indoor Golf Group med 19 anläggningar i Sverige. Det innebär bland annat att du som medlem hos oss får rabatt på spel hos dem och deras medlemsskap och kan träna inomhus i vinter från 150 kr/h, drop-in och i mån av plats.

Läs mer och hitta ditt närmaste center här; https://indoorgolfgroup.se/medlemskap/

AKTUELLT

Kallelse till Årsmöte Grönlund GK

Torsdagen den 23 mars 2023, kl 19.00 på Loftet, Grönlund GK, Almunge. Föranmälan via mail till info@gronlundgk.se senast den 20 mars.

Ev. motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 23 februari 2023 kl.18:00.

Kallelsen - klicka här

Material inför mötet kommer att finnas tillgängligt på hemsidan senast den 16 mars 2023 på sidan Dokument under Medlemmar
(Gå till sidan!)


Välkommen
Styrelsen

gronlund-03-2.jpg
IMG_8623_c.jpg

AKTUELLT

FEMTouren - premiär på Grönlund

Strålande sol, en bana i bra vårform och trevliga människor = perfekta förutsättningar för en fin golftävling!! 

 

I lördags (13 maj) var det premiär på Grönlund! Vi spelade den första tävlingen ( av fem ) i årets FEMTour! 36 damer från fem klubbar kom och spelade poäng-bogey. 

 

Vann gjorde Barbro Ritscher och Magdalena Renfjäll från GolfUppsala. 

 

Tre extra utmaningar fanns: längsta drive på 16 vann Annika Babra från Vassunda ( väntat .. hon slår långt ). På 15 gällde det att slå rakt, att hamna så nära snöret som möjligt med slaget från tee. Avgjordes redan i andra bollen, Malin Sundman från Vassunda placerade sin boll tätt intill repet. På 17:e var det närmast hål och även här tog Vassunda hem det genom Phanee Kunchai som lyckades landa bollen 95 cm från hål. 

 

Tävlingen spelades i par men våra individuella resultat går vidare till tourens Order of Merit. Bäst singelresultat och alltså ledare av Order of Merit just nu, hade Anna Degerskog med 45 poäng. Bästa Grönlundare blev Stina Järvholm med 37 poäng tätt följd av Ingvor Lundin med 36 poäng. 

 

Tack till shopen för sponsring till prisbordet, klubbchef Phil för hjälp med allt möjligt och omöjligt, krögarna för bra mat-erbjudande och välfylld kiosk, ban-personalen för justa flaggor och fin bana, UGF för sponsring  och alla spelare för att de var så duktiga och höll tempot så att spelet flöt på för alla!

 

För er som är nyfikna på vad FEMTouren är så är det ett samarbete mellan damer i fem Upplandsklubbar. Målet är att få fler damer att uppskatta tävlingsmomentet i golf! Vi försöker uppmuntra damer som känner sig osäkra att ställa upp och lovar dem en snäll, hjälpsam och uppmuntrande miljö att bli bekväm med tävlandet i. De två första tävlingarna spelas i par, antingen genom att själv välja vem man vill spela med eller genom att bli lottad med en spelare från en annan klubb. Tävlingarna därefter är singeltävlingar men med samma grundinställning! 

 

Nästa tävling spelas på Vassunda söndagen den 18:e juni. Anmälan via Min Golf - klicka här

juniorer 23_c.jpg

AKTUELLT

Nyhet - Sommarlovsgolf börjar tisdag 20 juni

Sommarlovsgolfen är till för dig som är junior (upp till 21 år gammal) . Sommarlovsgolfen kostar ingenting och är öppen för alla (även icke-medlemmar). Kom och testa på golf om du inte gjort det tidigare – du kan låna klubbor av oss!

Sommarlovsgolfen har du även möjlighet att ta grönt kort!

Sommarlovsgolf 2023 – schema

Start: TISDAG DEN 20 JUNI
Tid: mellan 09:00 – 12:00*
Pågår under 5 veckor på tisdagar, onsdagar och fredagar
Sista tillfällen fredag den 14/7
OBS: ingen sommarlovsgolf på midsommarafton (fre 23/6)

* tiden delas upp i 2 pass - 09:00 - 10:30 respektive 10:30 - 12:00. Pass 1 är inriktad mot nybörjare medan pass 2 är mer inriktad för barn som har spelat tidigare. Naturligtvis är det helt ok att vara med på både pass inledningsvis.

Vid första besök är vi tacksam om följande information medtas:
Namn, Personnummer:, Adress, Kontaktperson/Vårdnadshavare inkl 
Telefonnummer, eventuell upplysningar (allergier mm):
 

AKTUELLT

Ordförande har ordet, augusti 2023

Några ord från er ordförande på klubben. Vi har nu kommit till mitten av säsongen och det har varit och är fortsatt fullt med aktiviteter på klubben.
 

Vi har genomfört ett antal tävlingar och den senaste i raden var ”Ackes Memorial” som gick av stapeln den 5 augusti med mer än 150 startande och den 1 juli genomfördes sedvanlig ”Grillscramble” som även den lockade mer än 150 startande. I detta sammanhang ska även påtalas att KM för Herrar genomfördes den 29 juli där årets klubbmästare korades. Förutom detta har ett antal nybörjarkurser genomförts och gruppträningar för klubbens medlemmar arrangerats. Som vanligt har vi våra återkommande tävlingar som rullar på under hela säsongen i form av Måndagsgolfen, Dam Eclectic, Tisdagsgolfen (nytt initiativ för i år), Micke Mek Cup bara för att nämna några. Det är väldigt roligt att kunna erbjuda våra medlemmar ett så varierat utbud av olika arrangemang.
 

Som grund för detta har vi en mycket välskött och fin bana och som alltid är vi väldigt tacksamma för det fantastiska arbete som görs på banan av vår banpersonal (både heltidsanställda som säsongsanställda) samt av våra medlemmar i form av frivilliga insatser.
 

Lite information om det ekonomiska läget. Resultatet för första halvåret ligger på ungefär samma nivå som vid denna tid förra året. Vi ser ingen klar tendens till minskning av vare sig besökare, bokningar och medlemsantal men inte heller någon klar ökning av dessa. Vi har haft en del kostnadsökningar på råvaror och energi (diesel och el) men också hållit igen på andra utgiftsposter.

Under juni var vi oroliga för att få en sommar liknande den som vi hade 2018 med svår torka och uttorkade fairways. Nu blev det inte så utan vi fick lite avbrott i solskenet med regn som har gjort banan gott.

Vad gäller framtiden har vi i styrelsen, med anledning av att risken för torra perioder ökar, beslutat att påbörja ett arbete med att undersöka möjligheter för att utöka våra vattenmagasin. Som en konsekvens av detta har styrelsen beslutat att skjuta fram återbetalningen av den sista delen av medlemslånet för stugorna till andra kvartalet 2024.

 

Nu ser vi med tillförsikt fram emot ytterligare golfdagar; säsongen är ju inte slut ännu på ett tag och vi har många aktiviteter att se fram emot innan vi stänger för detta år.

Anders Sjödén
Ordförande Grönlund GK

Gronlund_LOGO.jpg

AKTUELLT

Kallelse till Höstårsmöte Grönlund Golfklubb

Torsdagen den 9 november 2023, kl 19.00 på Loftet

Föranmälan via mail till info@gronlundgk.se senast den 6 november.

Länk till Kallelsen

Ev. motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 8 oktober kl.18:00. Material inför mötet kommer att finnas tillgängligt på hemsidan senast den 2 november under fliken Medlem/Dokument

Uppdatering 31/10: Följande dokument tillgänglig på sida Medlem/Dokument:

  • 2024 Verksamhetsplan

  • Styrelsens förslag till årsavgifter 2024

  • Proposition nya stadgar Grönlund Golfklubb

  • GGK stadgar golfklubb med driftsaktiebolag (GolfAB) i koncernförhållande

  • Redovisning skillnader 2018 års stadgar vs nya mallstadgar

  • Valberedningens förslag till styrelse 2024


Välkommen!
Styrelsen

Gronlund_LOGO.jpg
annorlunda vert.jpg

AKTUELLT

Dressning/luftning av greener inleds måndag 16/10

Ursäkta det korta varslet men imorgon, måndag 16 oktober, inleds arbetet med dressning och därefter luftning av samtliga greener. Hela processen genomförs successivt, är ett måste för en bra övervintring och naturligtvis blir ganska störande inledningsvis. Parallellt med detta förbereds faciliteterna för kylan som närmar sig – detta innebär, bland annat, att toaletter på banan stängs av men omklädningsrummen är fortfarande tillgängliga.

Naturligtvis är vi nu även inne på en period när FROST är ett faktum och den kommande veckan ser ut att vara ingen höjdare. Vid skrivande stund har vi lagt några preliminära startförbud på vissa förmiddagar och dessa uppdateras i takt med prognosen och samråd med greenkeepern.

Hemsida och Facebook uppdateras regelbundet med besked och vi försöker att meddela (via e-post) spelare som drabbas av att deras starttid uteblir så snart som det blir aktuellt. Notera gärna följande information:

 

Gällande starttider som påverkas av frosten

Vid frost är banan stängd. En skylt ställs ut och spel får inte ske förrän skylten tagits bort. Spelare som påverkas meddelas via e-post och information publiceras på hemsidan och Facebook. När skylten är framme är övningsområdet också stängt för spel med undantag för mattorna på driving range.
 

Naturligtvis gör vi allt vi kan för att ni ska komma ut på banan men det är spelaren som ansvarar för att boka en ny starttid. Nu när de första frostnätterna dyka upp, lägger vi ofta in startförbud vissa tider på morgnarna, i syfte att minimera risken för onödiga resor och/eller mycket väntade. Tänk på att på Grönlund är det oftast 2-3 grader kallare än inne i Uppsala.
 

I nuläget har vi fortfarande ingen bestämt datum för att ”stänga ner för säsongen – det är vädret som blir avgörande. Förhoppningsvis är kommande veckans kyliga temperaturer bara en mindre störning då det känns som det kan finnas en hel del golf kvar att lira innan klubborna hamna på hyllan.
 

Reception/shop kommer vara i stort sett obemannade under den kommande veckan med anledning av vädret/bokningsläge (ett bra tillfälle att boka in en del möten helt enkelt!).
Enklaste kontaktvägen är e-post (info@gronlundgk.se) alternativt tala in ett meddelande på
0174 206 70 så hör vi av oss.

 

Mot helgen återkommer vi med besked om öppettider under helgen och efterföljande vecka när, förhoppningsvis, golfsäsongen kan återupptas.

AKTUELLT

Bert's Öppna 17 juni

Bert's Öppna spelades i strålande solsken på en banan i genomgående gott skick - stort tack till Bert Andersson som arrangerade tävlingen för 31:e gången!

Fredrik Mattsson segrade i A-klass med en strålande 64 nettoslag - 1 slag framför Sigge Bjerregaard.

Marianne Kennbrant tog seger i B-klass med dagens lägsta nettoscore - 63 slag är svårslagna! Phanee Khunchai tog andraplats i B-klass med 67 netto fram Håkan Thorén som hade samma resultat men lite högre spelhandicap.

Niklas Wesslén stod för dagens bästa Bruttoscore med 73 slag

Jättetack till samtliga deltagare för den härliga stämningen som präglade dagen med ett särskilt tack till dagens starter - Leif Grund.

Resultatlista finns på Tävlingssida eller KLICKA HÄR

AKTUELLT

Grillscramble - lördag 1 juli

Stort GRATTIS till Johan Karlsson, Joel Hjert, Albin Önerud och Christofer Granath som tog seger i dagens Grillscramble med en lysande runda på 58 slag brutto som gav 53,4 netto och därmed segern!

Rättelse: Laget "2,4,6,8 Birdieshot" (Albin Eklund, Joakim Grape, Viktor Eklund och Fredrik Axelsson tog egentligen andraplats med 55,1 netto (59 brutto). Vid kontroll av scorekort nu på morgonen kunde vi konstatera felet.

Lag "ALFA" med Linn Leek, Anna Karlin, Frida Urtel och Antonia Billing med 55,4 netto (64 brutto) tog därmed tredjeplatsen.

Michael Lindgren prickade in Närmast Hål på hål 5 - 0,69m i dagens utmanade vind är, minst sagt, imponerande!

Stort tack till alla som var med och bidrog till en fantastisk dag på klubben. Resultatlistan finns på tävlingssidan eller Klicka Här

AKTUELLT

KM HERR - GRATTIS ANDREAS KVARNSTRÖM

Klubbmästerskap (Herr) på Grönlund spelades idag, lördag 29 juli, över 36 hål från Vit tee, utan handicap

RESULTAT - KLICKA HÄR
 

Grattis Andreas Kvarnström som tog seger med en imponerande (och mycket stabil) insats - 74 & 74 för totalt 148 slag (6 över par) är riktigt bra från vit tee.

Adam Husell-Axelsson tog kampen om andraplats i Herr KM men även seger i junior KM med en fin avslutande rond på 75 slag som, tillsammans med morgonens 79 gav 154 slag totalt.

Albin Önerud återigen presterade bra på tredjeplats med 79-77 för 156 totalt

Det är verkligen kul att vi har 2 juniorer bland topp 3 i KM Herr

Stort tack till alla deltagare och även publiken som samlades bakom 18:e green för att kora årets Klubbmästare.