Senior Fastpunkt 1

Seniorer

Inom golfvärlden betraktas du som senior när du som kvinna är 50 år (född 1973 eller tidigare) eller man 55 år (född 1968 eller tidigare). Inom klubben finns idag c:a 380 seniorer. Dessa åldersgränser gäller för verksamhet på Grönlund.(Måndagsgolf,Par-spel,GK+-spel t ex.

UGF (Upplandsgolfförbund) har satt gränsen för seniorer vid 60 år. Detta gäller för OM t ex. För seriespel hanteras alla 60+ av seniorkommittén medan 59- hanteras av tävlingskommittén.

Vi skall verka för att ge seniormedlemmarna möjlighet att utöva och utveckla sitt golfspel samt ges en social meningsfull och stimulerande fritid.

Olika former av golfspel skall beaktas.

Verksamheter: Seriespel, OM, DM, KM, Bästa Seniorklubb, GK+-spel, Måndagsgolf(singel/Par)

/Senioransv.

gronlund-02-2_edited.jpg

Senioraktiviteter 2023

Avslutningar seniorgolfen 2023

Hej all 55+ are Grönlund.

Säsongen lider mot sitt slut. Men vi spelar ytterligare 3 måndagar

11 september. Avslutning av 14 måndagars singelspel.
Vi samlas efter för prisutdelningar av de 4 sista tävlingarna, OOM samt KM åldersklasser. Extra, närmast hål 17.

Hoppas alla stannar och äter en sen lunch. Ni betalar endast 50kr, resten tar jag!

18 september Avslut av GK+ touren seniorer.
Samling efter för prisutdelning. Ev frågor till Lars Fagrell

25 september Sista partävlingen. 3-manna scramble hot shot.

Öppen tävling, bjud in vänner/bekanta. Mer info om denna tävling den 11 september.

Johnny
(johnny.wallin@telia.com)

Måndagsgolf singel

Spelas 14 måndagar med start 8 maj avslut 11sept.

Vi startar 0900 från tee 1/10. Anmälan görs via golf.se.(tävlingar Grönlund) - länkar finns i kalendern längre ner på sidan.

Avgift 50kr/gång eller 400kr för samtliga 20 måndagsgolf tävlingar. OBS: Avgiften swishas till 0708916311.

Pris till de 3 bästa i varje spel+ 2 lottade priser.Prissumman bestämms av hur många vi blir. Dessutom OOM, för hela säsongen där de 6 bästa resultaten räknas. 1-6 får pris.

Även  du som ej vill tävla eller endast spela 9 hål är välkommen, ingen avgift.

Måndagsgolf PAR-spel

Spelas sista måndagen i varje månad (april-sept) Start 24 april. Avgift se ovan.

Varierande par-spel och det är öppna tävlingar så du kan bjuda in vänner/bekanta. Avgift för gäster 200kr/person.(greenfee inkluderad) Swish se ovan.

Start 0900 från tee 1/10. Anmälan görs via golf.se (tävlingar Grönlund)  Är du ensam, anmäl dig, lottas med en partner.

Grönlund Senior-tour GK+

Vi spelar 9 tävlingar på olika GK+ banor (fredagar)

Start 12 maj på Burvik, 2 juni Vassunda, 29 juni Hallstavik, 30 juni Roslagen(övernattning Grisslehamn), 28 juli Åkersberga, 17 aug Torshälla,18 aug Ängsö (övernattning Västerås), 8 sept Friiberg, 18 sept avslutning Grönlund.

Anmälan via golf.se (under tävlingar, Grönlund eller via länkarna i kalendern )

Avgift 100kr för hela säsongen, Avgiften swishas till Lars Fagrell 0739192911.

Priser till Order Of Merit (OOM), där de 5 bästa resultaten räknas. Pris till de 6 bästa.

Seriespel 2023

Spelas 16 maj, 13 juni, 8 aug och 22 aug. Vi anmäler lag enligt nedan

H60                            Lagledare Kjell Sundelius

H70 1                         Lagledare Bert Andersson

H70  2                        Lagledare Per Steensen

H 75 1                        Lagledare  Folke Jonsson

H75 2                         Lagledare  Johnny Wallin

H 80                            Lagledare Torbjörn Risberg

D 60                            Lagledare Elisabeth Andersson

D 70                            Lagledare Margareta Gustavsson

KM SENIORER

Spelas med måndagsgolfen den 14 aug.

Minst 5 anmälda, för att klassen skall räknas.

UGF-arrangemang, DM, OM, Senioravslutning

(anslås på seniorernas anslagstavla)

DM
29 aug på Friiberg (alla klasser)